Penta Laser FIBERPLUS

Plaatlaser Type FIBERPLUS 4000W – 20000W

Het Type FIBER PLUS was de eerste machine ter wereld die werd voorzien van een 20000W fiberlaserbron.

Door middel van het nieuwe systeem wat PENTA gebruikt op haar machines, was het mogelijk om met de FIBERPLUS nieuwe functies uit te voeren. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de FIBERPLUS uit te rusten met een Bevel-kop. Voor het snijden van plaat onder een hoek, bijvoorbeeld voor lasverbindingen.

Het door PENTA Laser zelf ontwikkelde programma Smartmanager 5.0  is een lasersnijbesturingssysteem waarmee u de lasersnijmachine optimaal kunt gebruiken. Het programma is gebaseerd op Windows met een zeer gebruikersvriendelijke interface, eenvoudig te leren en te bedienen. Het CNC-programma biedt een snijdatabase en laat toe om de parameters aan te passen tijdens het snijproces, om zo het beste resultaat te krijgen. Optimalisatie van de verschillende van de piercing-modussen, zoals continu piercing, pulse piercing, enz. Een nieuwe generatie van “frog-Jump Management” is volledig geintegreerd waar door middel van een vloeiende beweging geen onderbrekingen zijn in de verplaatsing van de kop. Productiviteit verhoging tot wel 25%. Tijdens het snel verplaatsen wordt de gastoevoer uitgeschakeld. Met de functie van automatische randdetectie is de machine ook hierin erg snel. Voorzien van intelligente Smart Connection. Metalen obstructies worden gedetecteerd om zo aanvaringen te voorkomen bij Highspeed cutting.

Gebaseerd op het “Internet of Things-technologie” en werken in de cloud, heeft Penta Laser een systeem voor monitoring op afstand opgezet op basis van een cloudplatfor. Op deze manier kan er heel precies worden vastgesteld wat er gebeurd en zakelijke ondersteuning bieden via externe toegang tot gegevensinformatie, gegevensanalyse en -verwerking, controle in realtime. Het tijdig vinden van problemen, het verbeteren de service-efficiëntie en uiteraard het in de gaten houden van de kwaliteit.

  • LASER POWER :2000W TO 20000W (OPTIONAL)
  • PROCESSING FORMAT (LENGTH * WIDTH) :12000MM * 3000MM (OPTIONAL)
  • MAXIMUM ACCELERATION :1.7G
  • MAXIMUM RUNNING SPEED :120M/MIN
  • THE WEIGHT :13500KG
  • REPEATED POSITIONING ACCURACY :±0.01
  • MACHINE TOOL BEARING :1400KG
  • APPEARANCE SIZE ( LENGTH WIDTH HEIGHT ) :14000MM×4000MM×2500MM
Benieuwd naar onze andere plaatbewerkers?