BOLT-V en VII

Vlakbed fiberlaser BOLT (3kW – 30kW)

Het type BOLT is een HIGH SPEED FIBER LASERSNIJMACHINE. Voorzien van een Precitec snijkop voor hoogvermogen IPG laserbronnnen, gemaakt om op een hoog niveau en constant en betrouwbaar te produceren. Autofocus, fast piercing, unieke 360° anti-collision, stikstof-snijden, scherpe hoeken snijden en precisiesnijtechnologie, maken de BOLT de perfecte machine om hoogwaardige producten te produceren. Waarbij Penta continue de focus heeft op optimaliseren (minimaliseren) van gasverbruik zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Het door PENTA Laser zelf ontwikkelde programma Smartmanager 5.7 is een lasersnijbesturingssysteem waarmee u de lasersnijmachine optimaal kunt gebruiken. Het programma is gebaseerd op Windows met een zeer gebruikersvriendelijke interface, eenvoudig te leren en te bedienen. Het CNC-programma biedt een snijdatabase en laat toe om de parameters aan te passen tijdens het snijproces, om zo het beste resultaat te krijgen. Optimalisatie van de verschillende piercing-modussen, zoals continu piercing, pulse piercing, enz. Een nieuwe generatie van “frog-Jump” Management is volledig geintegreerd waar, door middel van een vloeiende beweging geen onderbrekingen zijn in de verplaatsing van de kop. Hierdoor kan de productiviteit worden verhoogd tot wel 25%. Tijdens het snel verplaatsen wordt de gastoevoer uitgeschakeld. Met de functie van automatische randdetectie wordt ook hier tijd gewonnen. Verder is de machine voorzien van het intelligente Smart Connection. Gekantelde producten worden gedetecteerd om zo een “collision” te voorkomen bij Highspeed cutting.

Gebaseerd op online en op afstand werken biedt Carmitech en Penta Laser de mogelijkheid om te monitoren en ondersteuning op afstand . Op deze manier kunnen we heel precies vaststellen wat er is gebeurd en ondersteuning bieden via  externe toegang welke per sessie door klant wordt vrijgegeven. De gegevensinformatie, gegevensanalyse en -verwerking, kunnen we realtime checken en voorkomt onnodige stilstand. Voordeel van deze werkwijze is dat we tijdig problemen kunnen traceren waardoor de service-efficiëntie en uiteraard het in de  kwaliteit gewaarborgd is en kan blijven, zonder onnodige kosten.  

  • LASER POWER :6000W TO 30000W (OPTIONAL)
  • MAXIMAALWERKBEREIK (L * B) :12000MM * 2500MM 
  • ACCELERATIESNELHEID :4.0 /2,8G
  • MAXIMUM VERPLAASTINGSNELHEID :200/180M/MIN
  • GEWICHT : vanaf 11000KG
  • REPETEERNAUWKEURIGHEID :±0.05
Benieuwd naar een andere machine?