PENTA LASER Plaatlasers

Vorige slide
Volgende slide

PENTA LASER heeft haar roots in Italië, sinds 2007 bouwen zij plaatlasersnijmachines van een zeer hoog niveau tegen de beste condities. Deze lasersnijmachines zijn, juist daarom, uitermate geschikt voor de MKB-er in Europa.

De machines van PENTA LASER, met name de types SWING en BOLT bestrijken het grootste deel van de markt. De FIBERPLUS en de BULL dekken het volledige veld aan mogelijkheden, die er zijn op 2 en 3D vlakbedlasersnijden, af. Vermogens van 3000W tot 85000W zijn verkrijgbaar. 10-,12 en 15kW lasers staan inmiddels al sinds 2016 volop in productie. Sinds 2019 zijn er ook een 100-tal 20, 30 en 85kW machines verkocht, veelal Xtra large modellen zoals 6000×2500 tot 12000×3000. 

PENTA heeft 10-tallen patenten op haar machines wat aangeeft dat er veel kennis over het lasersnijden in huis is. De behoefte uit de markt, daaruit voortkomend Research & Development, staan hoog op de lijst van prioriteiten bij PENTA LASER.

Het grootste voordeel wat wij zien in PENTA is dat zij alle ontwerp-, ontwikkelings-, productie- en kwaliteitscontroles volgens Europese normen, door Europeese medewerkers, laten toetsen, maar wel lagere productiekosten hebben én een enorme ervaring door het grote aantal machines wat ze al verkocht hebben.

Iedere plaat-/metaalbewerker die zelf de flexibiliteit van snijden in huis wil halen, een goede kwaliteit machine zoekt én met name écht geld wil verdienen door het niet uit te geven, is bij PENTA LASER CHUTIAN op het juiste adres. Waarbij dient te worden vermeld dat PENTA LASER  met de de BOLT en FIBERPLUS ook in het hogere segment mee speelt.  Zeker interessant dus wanneer er wordt gedacht aan een (extra) laser met meer vermogen en dus hogere (én gecontroleerde) snijsnelheden. Óf bijvoorbeeld ..2 lasers i.p.v. 1. met het oog op flexibiliteit en inzetbaarheid.

Video afspelen
Video afspelen
Swing-3[1] (1)
Video afspelen
Video afspelen

PENTA LASER Plaatlaser Automatisering

Vanaf 2024 is het volledig geautomatiseerde systeem van Penta Laser in Nederland (Europa) ite zien.

Een magazijnsysteem wordt op basis van klantenwens ontwikkeld en gemaakt, inclusief de aansturing en tracering van verwerkte materialen. Het eerste systeem in Europa wordt voorzien van één belaad- en één ontlaadstation welke direct aan de voorraadtorens staan.  Daarnaast hebben we in deze situatie ervoor gekozen om nog een extra be- en ontlaadstation op een andere locatie te plaatsen, dit alles ter verbetering van de doorloop van de verschillende processen.