20kW mooi voor de Bühne of….

PENTA LASER 20KW

Sinds het werelddebuut van de PENTA LASER 20kw fiberlasersnijmachine in 2019, zijn de meningen over het nut van HighPower bronnen verdeeld. Velen zijn ervan overtuigd dat het een mijlpaal is in het laserverwerkingsproces, anderen zeggen dat het een marketingverhaal is voor de bühne….

High Power fiberlasersnijmachine vs. de markt

Momenteel heeft PENTA LASER ongeveer 90% van de 20kw-markt voor fiberlasersnijmachines in handen. Om te begrijpen hoe enorm de invloed van de 20kw fiberlasersnijmachine is op de plaatbewerkingsindustrie moet je het ook daadwerkelijk in praktijk kunnen ervaren. Een jaar geleden is de eerste PENTA LASER 20kw fiberlasersnijmachine officieel bij een klant in productie genomen. De machine is uitgerust met 20kw IPG laserbron en een speciaal voor de 20kW ontwikkelde snijkop.

Productiviteit moest omhoog

Deze klant kreeg vanwege COVID-19 enorm veel werk te doen. Mede omdat zij o.a. de mallen snijden voor de machines die mondmaskers maken. Deze mallen worden gemaakt van RVS 630 en RVS 431, met een dikte van 70 mm en 80 mm. Een behoorlijke uitdaging dus.

Om aan de eerste vraag te kunnen voldoen stond de 20kw lasersnijmachine 24 uur per dag gedurende 40 dagen, zonder problemen aan, met consistente snijresultaten. 40 dagen, 24 uur continuïteit en consistente productie. Deze prestaties, en het gedateerd machinepark van de klant, resulteerde erin dat er direct 2 extra machines bij PENTA LASER werden besteld:  een 12 kW en opnieuw een 20kW machine.

Het vergelijk

Als we de traditionele zuurstofsnijtechnologie als voorbeeld nemen, is de limietdikte van de “standaard” 6kw-snijmachine voor koolstofstaal 25 mm, de snijsnelheid is slechts 0,5 (M / min). De 20kw-lasersnijmachine realiseert een kwalitatieve verbetering (0,1 haakheidtolerantie) en een verwerkingssnelheid van 25 mm staal die 250% hoger ligt. Bovendien is de dikte van de stalen platen verhoogd van 25 tot 80 mm. 

Maken we een vergelijk tussen de 12 kW en de 20 kW machine dan zie direct dat ook daar er een aanzienlijk verschil bestaat.  

40 mm RVS (zie foto hierboven) wordt met een 20kW bron gesneden met een snelheid van 0,5(M / min), wat ca. 2 keer sneller is dan bijvoorbeeld een 12kw. 

Dat de klant er voor kiest om er ook een 12 kW bij te zetten heeft te maken met het formaat van de machine en de specifieke materiaalsoort en dikte van de producten. De prijs speelt daarbij ook een rol, want hoe hoger de kilowatts, hoe hoger de prijs. 

30kW

In de afgelopen jaren is het vermogen en daarmee ook de mogelijkheden van een fiberlasersnijmachine toegenomen. PENTA LASER heeft inmiddels bewezen dat er met een 20kw bron, lucratief kan worden geproduceerd. 

Begin deze maand heeft PENTA LASER CHUTIAN de 30kW lasersnijmachine geïntroduceerd. The next level in lasercutting! 

Breed assortiment, voor iedereen

Ieder metaalsnijbedrijf die hun efficiëntie en kwaliteit willen verbeteren en de productiecapaciteit moeten of willen verhogen, is (ongeacht het vermogen) bij is de PENTA LASER CHUTIAN aan het juiste adres. Het proces, de klant en/of producten bepalen de noodzaak van de Kilowatts, dat is heel afhankelijk van in welke markt je actief bent.

Een ding mag duidelijk zijn, Penta Laser Chutian biedt de hele range aan. Vanaf 3kW tot 30kW, van klein tot XXL formaten, en dat voor de beste prijzen en interessante condities.

 PENTA LASER CHUTIAN

 “WHERE QUALITY MEETS BEST CONDITIONS” 

Deel dit bericht